Om konferensen

Demokratisering & Rörelse är en konferens som första gången arrangerades 5-7 maj 2017 i Göteborg för att ta upp frågor om lokal organisering och deltagande demokrati. Här finns hemsidan för konferensen 2017 där det finns dokumentation och förra årets program.

Då förra året blev ett värdefullt och uppskattat forum fortsätter vi med en andra konferens i år 2018.

Konferensen är en mötesplats för att bli inspirerade och lära, samtala om idéer och praktiker, knyta kontakter och utbyta erfarenheter från olika rörelser internationellt och i Sverige.

Tillsammans utvecklar vi våra verktyg, strategier och alternativ. När vi samlas från olika rörelser stärker vi våra kopplingar för att backa varandras kamper. Genom konferensen vill vi bidra till fortsatt handling för att förändra hur politiken fungerar i Göteborg och andra städer.

 

Fler forum 

Efter att den första konferensen ägde rum 5-7 maj 2017  i Göteborg har det inspirerat fler att arrangera två liknande forum i andra städer. Vilket vi är väldigt glada över! Den första arrangerades i Stockholm 8-10 oktober med namnet Federation 2017. Den andra konferensen arrangerades i Jönköping 2-4 mars med samma namn Demokratisering & Rörelse Jönköping - ett lokalt forum för deltagande demokrati.

 

Arrangörer

Demokratisering & Rörelse i Göteborg är arrangerat av ett nätverk av personer engagerade i lokal organisering genom olika organisationer. Huvudarrangör är Demokratisk Omställning. Vi får stöd av och samverkar med Studiefrämjandet, Staden Vi Vill Ha, Arena: Första lång och Kvinnofolkhögskolan. Personer som är del av arrangerandet av konferensen är aktiva i bland annat Alla ska kunna bo kvar, Digidem Lab, Hyresgästföreningen, Jordens vänner, Kooperativa hyresrättsföreningen Stacken, Skjutsgruppen, Solikyl och Tillsammans i Bergsjön.

Praktiskt

Mer praktisk information om konferensen hittar du under Praktiskt.

 

Vill du veta mer? Maila oss på kontakt[a]demokratisering2018.se eller gå med i facebookgruppen!

Uppdateringar om program och anmälan kommer läggas upp löpande på hemsidan och på facebookevenemanget. Håll utkik!

 

För en demokratisering underifrån!